Press Online :: TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/rss.html sr http://www.pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/rss.html ZABRANJENA LJUBAV UPRAVO NA TV PINK: Priča o ljubavnom trouglu zaintrigiraće celu Srbiju! (FOTO+VIDEO) http://www.pressonline.rs/zabava/TV/415322/zabranjena-ljubav-upravo-na-tv-pink-prica-o-ljubavnom-trouglu-zaintrigirace-celu-srbiju-fotovideo.html Ovo se ne propušta! ]]>

Nova turska serija "Zabranjena ljubav" počela je sa emitovanjem u ponedeljak 19. novembra na TV Pink, a glavna muška uloga dodeljena je jednom od najpopularnijih turskih glumaca i TV voditelja, Tolgahanu Sajišmanu.

U seriji Tolgahan tumači lik temperamentnog i impulsivnog Jigita Kozana, kome se život menja kada upozna tvrdoglavu Nur. Ona će preokrenuti život na njegovom ranču, a priča o ljubavnom trouglu zaintrigiraće Srbiju.

Autor: Promo

Tolgahan je rođen u Istanbulu gde je završio srednju školu, a kasnije i Univerzitet Doguš, fakutet za poslovnu administraciju. Prvo je počeo da se bavi modelingom - 2002. godine osvojio je drugo mesto na izboru za najboljeg modela Turske. Dve godine kasnije pobeđuje na izboru "Manhunt of Turkey", da bi 2005. godine osvojio i titulu najlepšeg muškarca na "Manhunt International", svetskom izboru u Južnoj Koreji.

Međutim, 2006. godine počinje da se bavi glumom i odmah dobija glavne uloge. Veliku populanost stekao je upravo nakon serije "Polje lala", a i danas je jedan od najtraženijih glumaca.

S obzirom na njegov izgled i popularnost, turske medije je posebno zanimao njegov privatni život, a zanimljivo je da su sve Tolgahanove devojke za koje je javnost znala, bile glumice.

Tolgahan je bio u vezi sa glumicama Berak Tuzuntač, Merve Bolugur, Serenaj Sarikaja i Selen Sojder, koju je upoznao upravo na snimanju serije "Polje lala".

Od 2015. godine, Tolgahan je u vezi sa albanskom manekenkom Almedom Abazi, sa kojom je dobio sina, a par se prošle godine venčao.

Tolgahan se ponovo vratio u žižu interesovanja ulogom u seriji "Zabranjena ljubav", a kako je dočarao lik hirovitog Jigita Kozana, saznaćete već u prvim epizodama serije koja je večeras počela s emitovanjem na TV Pink.

 
]]>
Mon, 19 Nov 2018 20:48:18 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/415322/zabranjena-ljubav-upravo-na-tv-pink-prica-o-ljubavnom-trouglu-zaintrigirace-celu-srbiju-fotovideo.html
CNN otpustio komičarku zbog fotografije sa Trampovom glavom http://www.pressonline.rs/zabava/TV/396696/cnn-otpustio-komicarku-zbog-fotografije-sa-trampovom-glavom.html Američka televizijska mreža CNN otpustila je danas komičarku Keti Grifin zbog fotografije na kojoj ona drži za kosu nešto što liči na odsečenu, krvavu glavu američkog predsednika Donalda Trampa. ]]> foto: b92.net

Grifin (56), koja je bila voditeljka CNN-ovog novogodišnjeg programa u proteklih 10 godina, juče se izvinila zbog sporne fotografije i rekla da je zamolila fotografa Tajlera Šildsa da je ukloni sa interneta, ali to nije bilo dovoljno da ona zadrži posao u CNN-u, prenosi AFP. 

"Si-En-En je raskinuo ugovor sa Keti Grifin o angažovanju u novogodišnjem programu", saopštila je na Tviteru služba za komunikacije američke TV mreže, koja je fotografiju prethodno ocenila kao "gnusnu i uvredljivu". 

Tramp je ranije danas poručio komičarki da bi "trebalo da se stidi" zbog fotografije, istakavši da je njegovoj deci, posebno 11-godišnjem sinu Baronu, teško zbog tog "bolesnog" prizora, preneo je AP. 

I prva dama Melanija kritikovala je "uznemirujuću fotografiju kao majka, supruga i ljudsko biće", dovodeći u pitanje mentalno zdravlje komičarke Grifin, koja je dvaput dobila nagradu "Emi" za rijaliti šou "Moj život na D listi". 

Fotografija je izazvala burne reakcije, a mnogi korisnici društvenih mreža su tražili da Grifin bude uhapšena.

]]>
Thu, 1 Jun 2017 11:43:43 +0200 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/396696/cnn-otpustio-komicarku-zbog-fotografije-sa-trampovom-glavom.html
Simpsonovi opet o Donaldu Trampu http://www.pressonline.rs/zabava/TV/396679/simpsonovi-opet-o-donaldu-trampu.html Popularna animirana serija "Simpsonovi" nastavlja sa humorom na račun šefa Bele kuće, 45. predsednika SAD Donalda Trampa. ]]> foto: b92.net

U jednoj od poslednjih epizoda "45. u Beloj kući", "Simpsonovi" prave osvrt na 125 dana Trampove vladavine. 

U trejleru koji je najvljuje, u Tampovoj spavaćoj sobi se pojavljuje duh Ričarda Niksona, poznatog po tome što je Belu kuću napustio podnevši ostavku posle afere "Votergejt". 

"Želim da ti se zahvalim Donalde. Ja napredujem! Zahvaljujući tebi sada sam 44. najbolji predsednik. Imam jedan savet za tebe. Ako imaš trake - spali ih!", poručio je u 37. pedsednik 45. šefu SAD. 

Ovakav komentar očigledna je aluzija na istragu FBI-ja o eventualnoj povezanosti ruskih hakera sa predsedničkim izborima u SAD.

 

 

 

]]>
Thu, 1 Jun 2017 11:01:55 +0200 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/396679/simpsonovi-opet-o-donaldu-trampu.html
Najuticajnija tinejdžerka na svetu dobija svoju seriju http://www.pressonline.rs/zabava/TV/395810/najuticajnija-tinejdzerka-na-svetu-dobija-svoju-seriju.html Kajli Džener možda jeste najmlađa od sestara u klanu Kardašijan, ali je podjednako uspešna kao i čuvena Kim. Ona je direktorka i osnivač kozmetičke linije, modna dizajnerka, magnat društvenih mreža, a magazin "Time" ju je proglasio za najuticajniju tinejdžerku. ]]> foto: blic.rs

Kajli je i dalje deo emisije "Keeping Up with Kardashians" ali je sada dobila i svoju seriju "Life of Kylie"koja će biti premijerno emitovana uz dve epizode 16. jula na kanalu E! (20h).

Uz 175 miliona pratilaca na mrežama deluje kao da je svaki Kajlin pokret dokumentovan. Ipak, fanovi će kroz osam polučasovnih epizoda videti drugačiju stranu ove devojke. Biće posebno prikazana i njena uloga u j kozmetičkoj liniji i gledaoci će videti kako izgleda kada ona vodi svoj brend. Od kreiranja koncepta, sastava i testiranja proizvoda do komunikacije sa obožavaocima prilikom najave novog lansiranja linije.

 

]]>
Mon, 15 May 2017 12:43:53 +0200 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/395810/najuticajnija-tinejdzerka-na-svetu-dobija-svoju-seriju.html
Mačak Feliks - prva zvezda crtanog filma http://www.pressonline.rs/zabava/TV/395790/macak-feliks---prva-zvezda-crtanog-filma.html Bio je preteča Garfilda, Toma, Silvestera i svih drugih neodoljivih animiranih junaka. Čak i prvi mačak koga je nacrtao čuveni Volt Dizni – Julijus, bio je samo kopija Feliksa. ]]> foto: blic.rs

Ako je neko uopšte i sumnjao u to – prva zvezda crtanog filma bio je jedan mačak. Preteča Garfilda, Toma, Silvestera i svih drugih neodoljivih animiranih junaka zvala se Mačak Feliks. Čovekoliki mačak crnog tela, belih očiju i ogromnog keza u svetu koji je u crtaće uveo nadrealizam, ušetao je u kolektivnu maštu daleke 1919. godine. Brzo je stekao popularnost u celom svetu i dobio čitav niz imitatora. Čak i prvi mačak koga je nacrtao čuveni Volt Dizni – Julijus, bio je samo kopija Feliksa, piše na sajtu MAGAZIN MAČKA.

Feliks je rođen u studiju australijskog filmadžije Peta Salivana, a nikad nije razjašnjeno da li je on bio i kreator čuvenog lika ili ta zasluga ipak pripada Salivanovom glavnom animatoru Otou Mesmeru. Prvobitno ime vragolastog mačka bilo je Master Tom, ali je kasnije promenjeno jer se autorima dopala sličnost latinskih reči felix (sreća) i felis (mačka). Prema nekim tvrdnjama inspiracija za Feliksa bio je Salivanov crtani „Rep mačka Tomasa” objavljen 1917, ali je ostalo suviše malo tragova tog crtaća da bi se moglo govoriti postoji li sličnost sa Feliksom. Jedna od verzija govori da je Feliks zapravo inspirisan animiranom verzijom Čarlija Čaplina, koju je nešto ranije stvorio Mesmer.

U svakom slučaju, ranih dvadesetih godina Mačak Feliks postao je prava zvezda. Bio je to prvi crtać koji je uspeo da privuče ljude da odu u bioskop da bi pogledali baš njega. Oduševljeni su bili i kritičari koji su cenili elemente nadrealizma, pokreta koji je u to vreme osvajao svet. Govorili su da Feliks predstavlja dečji osećaj za čudno i fantastično. Njegov čuveni hod s rukama prekštenim iza leđa, a glavom pognutom, duboko u mislima postao je ne samo njegov zaštitni znak već i arhetipska poza u crtaćima tokom narednih gotovo stotinu godina. Njegov rep u jednom trenutku je bio lopata, u drugom znak pitanja ili olovka, i govorio je da je sve moguće u njegovom svetu. Oldos Haksli, čuveni pisac „Vrlog novog sveta” govorio je da su crtaći o Feliksu dokazali da je film daleko uspešniji u prikazivanju fantastičnog nego pozorište ili literatura.

Foto: Otto Messmer / Wikipedia

Kao u svim crtaćima iz rane ere filma, politička korektnost je Feliksu bila potpuno strana. Poigravanje s alkoholizmom i tada aktuelnom američkom prohibicijom bilo je čest motiv. Tako u crtaću „Felix Dopes It Out” iz 1924. naš junak pokušava da pomogne svom prijatelju beskućniku koga muči to što mu je nos crven. Na kraju, Feliks pronađe rešenje: „Nastavi da piješ i vremenom će postati plav.” Naravno, nije uspeo da pobegne ni od predrasuda svog vremena, pa se u crtaćima mogu videti i etnički stereotipi prisutni u Americi dvadesetih. Bavio se i politikom, u epizodama poput one o ruskom građanskom ratu ili o sindikatima.

Feliksova popularnost počela je da opada krajem dvadesetih godina s usponom zvučnog filma. Salivan je odbijao da se prikloni novom trendu i napusti neme crtaće, a tu priliku iskoristio je Dizni i s prvim zvučnim crtaćima o Mikiju Mausu učinio da Feliks i drugi junaci neme ere deluju prevaziđeno. Konačno, 1929. Salivan je pokušao da dâ glas Feliksu, ali to nije bilo previše uspešno, pa je nekad čuveni mačak početkom tridesetih nestao iz bioskopskih dvorana.

Novi život za Feliksa počeo je dve decenije kasnije sa širenjem televizije. Redizajnirani Feliks uz nekoliko novih likova pojavio se na američkoj televiziji 1953. godine. Od tada je „glumio” u velikom broju televizijskih programa, a dobio je i dva dugometražna crtana filma. Poslednjih sedam godina Feliks je postao trgovački brend i ima čitavu mrežu proizvoda – od odeće do igračaka. Pre nekoliko godina rodila se ideja o povratku Feliksa na male ekrane u crtanoj seriji od 52 epizode u kojoj bi čuveni mačak prvi put oživeo pomoću kompjuterske grafike, piše na sajtu MAGAZIN MAČKA.

Pionir televizije

Slika Mačka Feliksa bila je prvi prizor koji je ikada emitovan na televiziji. Zbog upečatljivih boja i jasnih kontrasta njegov lik je na početku emitovanja, u eksperimentalnoj fazi programa, emitovan neprekidno tokom četiri sata kako bi inženjeri podesili sve parametre.

]]>
Mon, 15 May 2017 11:33:51 +0200 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/395790/macak-feliks---prva-zvezda-crtanog-filma.html
Simpsonovi nemaju milosti prema Trampu http://www.pressonline.rs/zabava/TV/395235/simpsonovi-nemaju-milosti-prema-trampu.html Stiže epizoda koja ne štedi američkog predsednika i njegove bliske saradnike. ]]> foto: blic.rs

Tvorci popularne animirane serije Simpsonovi objavili su isečak iz nove epizode kojom su želeli da obeleže prvih 100 dana vladavine Donalda Trampa, a ovo satirično remek-delo postavili su na svom Tviter nalogu.

Ova beskrupulozna epizoda nema milosti prema američkom predsedniku Trampu i u njoj možemo videti predsednikove ljude od poverenja u raznim tragikomično-satiričnim situacijama.

U ovoj epizodi vidimo Šona Spajsera kako sa natpisom oko vrata "Dajem ostavku" odlazi da se obesi, a njegovo telo pronalazi Kelien Konvej koja kaže: "Ja ga neću zameniti".

Trampov zet i savetnik Džared Kušner je prikazan kako se davi s Stivenom Banonom, dok je Trampova mezimica Ivanka prikazana kako na čelu Vrhovnog suda zamenjuje 84-godišnju Rut Bader Ginsburg, najstariju ženu ikad na čelu ove institucije.

Tramp je prikazan kako u pidžami leži u krevetu okružen knjigama "Mala knjiga o velikim bombama" i "Ubijanje je dobra stvar". Ova epizoda biće prikazana u nedelju uveče na američkoj televiziji, prenosi Dejli mejl.

 

]]>
Wed, 3 May 2017 11:08:24 +0200 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/395235/simpsonovi-nemaju-milosti-prema-trampu.html
Zašto su omiljeni likovi iz crtaća žute boje? http://www.pressonline.rs/zabava/TV/395064/zasto-su-omiljeni-likovi-iz-crtaca-zute-boje.html Kad malo više obratimo pažnju, uočićemo da su neki od naših omiljenih crtanih junaka žute boje. I to dosta njih. Od Miniona, Simpsonovih, Pikačua, ptičice Tviti, pa sve do Sunđera Boba. ]]> foto: blic.rs

Postoji više razloga zašto je baš ta boja korišćena prilikom osmišljavanja izgleda čuvenih crtanih likova.

Prvi razlog je teorija boja, sa kontrastima boje prema boji, svetlo-tamno, toplo-hladno. Najjači kontrast čistih boja prvog reda je žuto-crveno-plavo. Narandžasta, zelena i ljubičasta, slabije po svojoj hromatskoj vrednosti od žute, crvene i plave daju i slabiji kontrast, dok je utisak koji stvaraju boje trećeg reda još slabiji.

Foto: Promo / Promo

Takođe, jedan od važnijih kontrasta je komplementarni. Dve svetlosti obojene komplementarnim bojama pomešane daju belu svetlost. Stavljene jedna uz drugu, one se međusobno pojačavaju, dok pomešane poništavaju jedna drugu, piše 24sata.hr.

Komplementarni parovi su:

žuto - ljubičasto, žutonarandžasto - plavoljubičasto, narandžasto - plavo, crvenonarandžasto - plavozeleno, crveno - zeleno, crvenoljubičasto - žutozeleno.

Drugi razlog je RGB model boja. Koristi se u televizijskim serijama i filmovima, a sastoji se od tri primarne boje - crvene, zelene i plave. Mešanjem te tri boje dobijaju se sekundarne i tercijarne. RGB model je aditivni, svetlosni model mešanja boja i u tom se modelu žuta zapravo podudara s plavom.

 

Sunđer Bob
Sunđer Bob

Treći razlog je psihologija boja, na koju naše oči nesvesno reaguju. Dokazano je da različito reagujemo na određene boje i da one kod nas izazivaju različita emocionalna stanja. Žuta boja nam brzo zapadne za oko i povezana je sa srećom i energijom, a i većina daltonista prepoznaje žutu.

]]>
Thu, 27 Apr 2017 11:24:04 +0200 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/395064/zasto-su-omiljeni-likovi-iz-crtaca-zute-boje.html
"Simpsonovi" napunili trideset godina http://www.pressonline.rs/zabava/TV/394738/simpsonovi-napunili-trideset-godina.html Dana 19.04.1987. godine emitovana je prva epizoda animirane serije "Simpsonovi". ]]> foto: blic.rs

Serija autora Meta Greninga, koja je veoma brzo stekla ogroman broj obožavalaca, počela je da se prikazije kao deo "Trejsi Ulman šoua" 19. aprila 1987.

Nakon tri godine iz prvobitnog oblika skeča serija je prerasla u polučasovnu i dobila je udarni termin na televiziji "Foks".

Zamišljena je kao priča o dogodovštinama prosečne američke radničke porodice iz malog provincijskog grada, a ubrzo se ispostavilo da su njihove doživljaje mnogi prepoznali kao svoje životne priče, pošto Homer, Mardž, Bart, Liza i Megi Simpson, kao i brojni drugi likovi iz serije, na satiričan način prikazuju svakodnevicu.

Do sada je emitovano 615 epizoda, čime su "SImpsonovi" postali najdugovečniji američki sitkom.

Godine 2007. snimljen je i film "Simpsonovi", koji je zaradio 527 miliona dolara.

 

Simpsonovi
Foto: Fox / screenshotSimpsonovi
]]>
Thu, 20 Apr 2017 11:59:18 +0200 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/394738/simpsonovi-napunili-trideset-godina.html
"Nisam se nadao da će imitacije Trampa biti tako popularne" http://www.pressonline.rs/zabava/TV/393544/nisam-se-nadao-da-ce-imitacije-trampa-biti-tako-popularne.html Poznati glumac Alek Boldvin rekao je da je "zapanjen" popularnošću njegove imitacije američkog predsednika Donalda Trampa u emisiji "Saterdej najt lajv" (SNL). ]]> foto: b92.net

Boldvin je za časopis "Veniti feir" rekao da je prihvatio ponudu producenta SNL-a da glumi aktuelnog predsednika pošto nije realizovao planiranu filmsku ulogu i da se to pokazalo kao "neverovatna prilika". 

On je izjavio i da je Kejt Mek Kinon "jedna od tri najtalentovanije osobe" s kojima je sarađivao u toj emisiji. 

Mek Kinon je ove sezone igrala Hilari Klinton, Trampovu saradnicu Kelien Konvej i američkog ministra pravde Džefa Sešonsa u emisiji SNL. 

"Veniti feir" je objavio izvod iz glumčevih memoara koji će uskoro biti objavljeni, a u kojima Boldvin piše da se divi nekadašnjoj saradnici Tini Fej i da je rad na njenoj seriji "30 rock" najbolji posao koji je imao ili će ikada imati.

 

 

 

]]>
Wed, 29 Mar 2017 14:00:13 +0200 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/393544/nisam-se-nadao-da-ce-imitacije-trampa-biti-tako-popularne.html
Legendarna ekipa se posle 26 godina vratila: Ovo je Tvin Piks 21. veka http://www.pressonline.rs/zabava/TV/393211/legendarna-ekipa-se-posle-26-godina-vratila-ovo-je-tvin-piks-21-veka.html Kultna serija "Tvin Piks" Dejvida Linča i Marka Frosta premijerno je prikazana 1990, a poslednja epizoda prvog ciklusa emitovana je 1991. godine. Ovaj mart nam donosi nastavak uzbudljive televizijske priče, fotografije koje slede su prvi uvid u drugi deo. ]]> foto: zena.blic.rs

 

 

"Entertainment weekly" je eksluzivno objavio plakat na kojem se sa leve na desnu stranu nalaze: Vendi Robi (Najdin Harli), Everet Mekgril (Big Ed Harli), Džejms Maršal (Džejms Harli), Šerli Li (Lora Palmer), Dejvid Linč (Gordon Kol), Kajl Meklakan (Dejl Kuper), Šeril Fen (Endrju Horn), Mejčen Ejmik (Šeli Džonson), Dana Ešbruk (Bubi Bridžs) i Pegi Lipton (Norma Dženings).

U nastavku serije pojaviće se 217 glumaca, a scenario za nastavak nalazi se na 400 strana. U drugom delu nećemo videti neke dobro poznate junake, poput Kimija Robertsona (Lusi Moran),  Majkla Horsa (zamenik Hok) i Herija Goza (zamenika Endija Brenana).

Premijera drugog dela je sutra.

  Saznaćemo šta se desilo u životima ljudi koji žive u izmišljenom gradu Tvin Piks u severoistočnom delu američke države Vašington.

Saznaćemo šta se desilo sa policijskom istragom FBI agenta Dejla Kupera, vođena zbog ubistva srednjoškolke Lore Plamer.

I samo pogledajte plakat koji najavljuje nastavak, Lora je na njemu.

]]>
Fri, 24 Mar 2017 11:23:39 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/393211/legendarna-ekipa-se-posle-26-godina-vratila-ovo-je-tvin-piks-21-veka.html
Bračni par opet zajedno pred kamerama - Sloboda i Vojin kao Ana i Stefan Prvovenčani http://www.pressonline.rs/zabava/TV/393112/bracni-par-opet-zajedno-pred-kamerama---sloboda-i-vojin-kao-ana-i-stefan-prvovencani.html Bračni par Mićalović-Ćetković ponovo će i pred kamerama igrati supružnike, ovoga puta u istorijskoj priči o Nemanjićima, a prve zajedničke scene snimili su na Kopaoniku. ]]> foto: blic.rs

Ana Dandolo je bila srpska kraljica, supruga kralja Stefana Prvovenčanog i majka budućeg kralja Stefana Uroša I. Ana Dandolo je bila unuka moćnog mletačkog dužda Enrika Dandola. Kada su krstaši u Četvrtom krstaškom ratu 1204. zauzeli Carigrad i srušili Vizantijsko carstvo, Stefan Prvovenčani je potražio podršku na zapadu i našao ju je kod Mlečana. Stefan se oženio Anom 1217. godine, s njom imao sinove Predislava (kasnije arhiepiskop Sava II) i Uroša.
Ana je umrla oko 1265. godine, kada je imala oko 60 godina.

Prvi kadrovi igrane serije Radio-televizije Srbije o dinastiji Nemanjića snimljeni su u okolini manastira Studenica, o čemu je već “Blic” i pisao, a snimanje je nastavljeno na Kopaoniku. U seriji “Nemanjići - rađanje kraljevine”, u produkciji Radio-televizije Srbije i režiji Marka Marinkovića, a prema scenariju Gordana Mihića, igra čitava plejada naših najpoznatijih glumaca, ukupno njih 218, a biće angažovano 2.700 statista.

Nada Šargin i Vojin Ćetković kao brat i sestra Stefan i Raška. Raška je polusestra Nemanjića, i o njoj se veoma malo zna
Foto: RTS Predstavlja / PromoNada Šargin i Vojin Ćetković kao brat i sestra Stefan i Raška. Raška je polusestra Nemanjića, i o njoj se veoma malo zna

Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, a njegovu suprugu Anu Dandolo igra Sloboda Mićalović, koja je njegova supruga i u privatnom životu. Tako će se ovaj bračni par ponovo naći i pred kamerama u životnoj ulozi jer su u seriji “Ranjeni orao” već igrali muža i ženu Anđelku i Tomu (ovaj brak se u seriji završio razvodom).

Sloboda Mićalović je Ana, žena Stefana Prvovenčanog
Foto: RTS Predstavlja / PromoSloboda Mićalović je Ana, žena Stefana Prvovenčanog

- Sve te boje koje su imali njegovi prethodnici i njegovi naslednici otprilike sam pokušao da nađem u njemu - rekao je Vojin Ćetković o ulozi Stefana Prvovenčanog i dodao da će biti mnogo iznenađenja do kraja snimanja, a jedno je svakako i uloga koju tumači njegova supruga.

u seriji je angažovano 217 glumaca i oko 2.700 statista, premijera serije je krajem 2017. godine
Foto: RTS Predstavlja / Promou seriji je angažovano 217 glumaca i oko 2.700 statista, premijera serije je krajem 2017. godine

Rašku, usvojenu sestru Stefanovu o čijoj ličnosti se u istoriji malo zna, tumači Nada Šargin, koja je izjavila na početku snimanja serije da je uloga Raške pokazala da su sestre bile velika podrška vladarima, naročito s psihološke i duhovne strane.

Foto: RTS Predstavlja / Promo

Ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, a uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, Vukana Nemanjića igra Nebojša Glogovac, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Goran Sultanović, Miodrag - Miki Krstović....

Bogoljub Mitić Đoša igra Bogdana, prvog vojskovođu Nemanjića
Foto: RTS Predstavlja / PromoBogoljub Mitić Đoša igra Bogdana, prvog vojskovođu Nemanjića

Serija o Nemanjićima govori o istorijskim turbulencijama u srpskoj državi krajem 12. i početkom 13. veka, u vreme koje je prethodilo ustoličenju dinastije Nemanjića, a važan aspekt priče o Nemanjićima je podizanje manastira Hilandar na Svetoj gori.

A najveći deo posla imali su i kostimografi, ali i majstori za izradu srednjovekovnog oružja. Oružje za pet glavnih glumaca je rukom rađeno, to su verne replike mačeva koje su nosili Nemanjići. Veliki deo oružja za statiste je pravljen i vrlo su slični originalnim primercima.

Predviđeno je da snimanje traje četiri meseca, ovih dana se snimalo na Kopaoniku, a predviđeno je snimanje i u Crnoj Gori, Hercegovini, Raškoj.

Početak emitovanja planiran je za kraj 2017. godine, u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

]]>
Thu, 23 Mar 2017 12:42:37 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/393112/bracni-par-opet-zajedno-pred-kamerama---sloboda-i-vojin-kao-ana-i-stefan-prvovencani.html
SEZONA SEDAM DOLAZI! Evo kada počinje "Igra prestola" http://www.pressonline.rs/zabava/TV/392279/sezona-sedam-dolazi-evo-kada-pocinje-igra-prestola.html Za zagrižene fanove serije "Igra prestola" mart je mesec kada sa nestrpljenjem čekaju objavu datuma početka nove sezone, ali ove godine je sve drugačije. ]]> foto: blic.rs

 

 

Velika najava desila se juče tokom uživo prenosa na Fejsbuku, a fanovi su morali da čekaju duže od sata pre nego što je otkriven tačan datum. Na kraju je glumac Lijam Kaningen rekao da se početak sedme sezone "Igre prestola" očekuje u julu, tačnije 16. jula.

]]>
Fri, 10 Mar 2017 13:57:31 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/392279/sezona-sedam-dolazi-evo-kada-pocinje-igra-prestola.html
Zvezda Prijatelja radi nezamislive stvari u legendarnoj emisiji http://www.pressonline.rs/zabava/TV/391165/zvezda-prijatelja-radi-nezamislive-stvari-u-legendarnoj-emisiji.html U borbi za gledanost, "Top Gear" u novoj sezoni dodaje šokantne zadatke kao što su probavanje svinjskog mozga. ]]> foto: blic.rs

Gledanost "Top Gear"-a je drastično opala, pa su u novoj sezoni odlučili da dodaju malo (bizarnih) novina.

Zvezda serije "Prijatelja" Met Leblank probao konjski penis, ali prema rečima njegovog kolege Krisa Harisa on je odustao nakon prvog zalogaja.

- Umalo sam povratio - rekao je Met.

Metov kolega iz emisije Rori Rid je imao zadatak da pojede svinjski mozak i otkrio da je to jedno od najčudnijih iskustava u njegovom životu.

I pored ovih bizarnih zadataka, voditeljima rad na novoj sezoni emisije ne pada teško, te jedva čekaju novu sezonu.

- Ovo nam je prva zajednička sezona i trebalo nam je vremena da se uigramo. Na svu sreću, brzo smo "kliknuli" i sada nam je jako zabavno - rekao je Met Leblank.

 

]]>
Wed, 22 Feb 2017 12:09:01 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/391165/zvezda-prijatelja-radi-nezamislive-stvari-u-legendarnoj-emisiji.html
Omiljeni glumac dolazi iz Amerike zbog snimanja serije http://www.pressonline.rs/zabava/TV/391147/omiljeni-glumac-dolazi-iz-amerike-zbog-snimanja-serije.html Naš poznati glumac Žarko Laušević često iz Njujorka, gde živi, dolazi u Beograd zbog svojih prijatelja i porodice. Ali, ovoga puta u Beogradu će boraviti malo duže, jer će snimati seriju „Senke nad Balkanom” u kojoj igra princa Đorđa Karađorđevića. ]]> foto: blic.rs

Kad dolazi u Beograd, povod uglavnom budu posao ili porodica, mada Žarko uvek iskoristi priliku da to vreme provede u krugu prijatelja i porodice svoje prve supruge Maje, sa kojom je u odličnim odnosima.

Film „Bolje od bekstva“, u kome kao glavni junak završava u zatvoru, snimljen je 1993, kada je Žarko i sam doživeo istu sudbinu. Pamtimo njegove sjajne role u „Zaboravljenima“, „Crnom bombarderu“, „Nožu“. Posle duge pauze vratio se ostvarenjem „Smrdljiva bajka“, a uskoro ćemo ga gledati u seriji „Senke nad Balkanom“.

Poslednji put Žarko je dolazio u Beograd sa sadašnjom suprugom Anitom. Anita je ostala jer je imala nekih privatnih obaveza, a on je otišao nazad u Njujork - kaže za “Blic” izvor blizak Žarku Lauševiću, i dodaje:

- Žarko se vraća u Beograd sredinom marta, i to zbog dogovora oko uloge koju ima u seriji „Senke nad Balkanom” Dragana Bejlogrlića.

Laušević će, kao što je već najavljivano, tumačiti lik princa Đorđa Karađorđevića i iako su on i Bjela već neko vreme u razgovorima oko toga kada će se snimati njegove epizode, izgleda da je termin sada utanačen.

- Već neko vreme pričaju o tome kada i kako je najbolje da se to snimi, jer treba uklopiti i njegove obaveze, ali takođe i druge stvari vezano za seriju i raspored snimajućih dana. Bilo je manjih komplikacija, pa se sve malo odužilo, ali u martu se snimanje serije nastavlja i tada će i Žarko biti na setu. On je poslednji put u Beogradu bio pre mesec dana upravo zbog toga i tada je sve i dogovoreno i trebalo bi da je ovo konačno - kaže izvor za „Blic”, i otkriva još neke detalje u vezi s ulogom.

- Žarko će tumačiti lik princa Đorđa u vreme kad je on već zatvoren, tako da neće imati partnerku, niti će biti nekih većih uloga koje će se preplitati sa njegovom. Sve epizode koje će on snimati su iz perioda zarobljeništva princa Đorđa - završava naš izvor.

 

]]>
Wed, 22 Feb 2017 10:45:05 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/391147/omiljeni-glumac-dolazi-iz-amerike-zbog-snimanja-serije.html
Serija o kojoj svi pričaju: Seks i ubistva u Montereju http://www.pressonline.rs/zabava/TV/391080/serija-o-kojoj-svi-pricaju-seks-i-ubistva-u-montereju.html Ako ste se zaželele dobre ženske serije, mi smo upravo pogledali jednu takvu. Reč je o seriji "Nevine laži" koja dolazi iz HBO kuhinje, okupila je oskarovce, urađena je po knjizi koja je bestseler, a začinjena je znalačkim dramaturškim perom Dejvida Kelija, čoveka koji je bio odgovoran za slavnu Ali Mekbil. ]]> foto: zena.blic.rs

Na samom početku deluje baš obećavajuće. Savršeni pejzaži, lepi glumci, malo seksa i mračna tajna.
I kreće. Miran primorski gradić u Kaliforniji, Montrej. Ima sve ono što nam je neophodno oku. Savršenu prirodu, prelepe kuće i stanovnike koji vode život na visokoj nozi. U ovom gradu žive najuspešniji: advokati, menadžeri, IT stručnjaci. Sve pršti od novca.

A mi u gradić stižemo zajedno sa jednom samohranom mamom, koja samo želi najbolje za svog sina. Upoznaje još dve majke. Prva je Selest, glumi je Nikol Kidman, bivši advokat.

Madelin

Druga je Madelin (Riz Viterspun) , razvedena, sa novim suprugom...Prava granola mama, sa delimičnim radnim vremenom, opsednuta jogom zbog nove žene svoga muža. I želi sve da zna. A pridošlica Džejn nešto krije.  

Tako počinje ova krimi slagalica, koja nakon prve epizode jednostavno traži od vas da pogledate i drugu.

Zašto? Zato što ste se saživeli sa likovima.

Selest više krije nego što pokazuje osećanja, to radi odlično i mami vas da zavirite u njen svet. Madelin je jedna karikatura od žene, bar vam tako izgleda na početku. Užasno je iritantna celu epizodu budući da igra osobu koja ne može a da se ne umeša tamo gde joj nije mesto. Znate takve osobe.

Jednostavno ne može a da ne glumi sudiju i zaštitnicu iako joj to niko nije tražio. Još kada nađe žrtvu kao što je Džejn naslućujemo da nas čeka igranka bez prestanka. Ipak, već do kraja epizode ona vam je prirasla srcu.

Džejn


A tu je i Džejn. Ko je gledao film “Krive su zvezde” sigurno je zapamtio ovu mladu talentovanu glumicu.

Efekti su savršeni, tačno naglašavaju ono što treba, montaža je taman takva da pred vas stavi slagalicu koju još ne možete savršeno da složite u glavi.

Tu je i muška ekipa, tako savršena.

Tokom serije ne mogu da vam promaknu sitni gegovi kojima se čitava ekipa satirično odnosi prema životu likova koje tumače. Nekako, sve je dobro proračunato.

 

 

 

Ovo je samo vrh ledenog brega svega što se nalazi u ovoj seriji a što ne želimo da vam upropastimo ako još niste stigle da pogledate epizodu. To možete učiniti besplatno putem usluge HBO GO već od danas. Serija se inače, regularno emituje na HBO kanalu svakog ponedeljka od 20 časova. I ne zaboravite da je sasvim „slučajno“ preporučite i nekim ženama iz okruženja koje bi u svemu ovome mogle da se prepoznaju.

 

]]>
Tue, 21 Feb 2017 12:45:43 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/391080/serija-o-kojoj-svi-pricaju-seks-i-ubistva-u-montereju.html
Britanci se pitaju: "Zašto su Del Boj i Rodni ovde narodni heroji?" http://www.pressonline.rs/zabava/TV/390677/britanci-se-pitaju-zasto-su-del-boj-i-rodni-ovde-narodni-heroji.html Znate li za mesto gde svi napamet znaju replike iz "Mućki", i gde je Rodni Troter narodni heroj? Ne, ne radi se o Pekamu, već o malecnoj balkanskoj državi Crnoj Gori. ]]> foto: blic.rs

Ovako na britanskom "Telegrafu" počinje tekst posvećen popularnosti britanskog sitkoma u Crnoj Gori i ostalim balkanskim zemljama.

Glumac Nikolas Lindherst posetio je u nekoliko navrata Crnu Goru kao ambasador Unicef-a i šokirao se kako su ga dočekali.

- Tokom moje prve posete 2013. godine, izašao sam iz automobila pred konferenciju za medije. Dok sam išao ulicom, ljudi koji su sedeli u baštama restorana i kafića ustali su i počeli da mi aplaudiraju. Osećao sam se kao kraljica. I dalje ne mogu da verujem da se to desilo. Tada sam shvatio koliko je Rodni popularan - rekao je on.

Nikolas tokom posete Crnoj Gori
Foto: RAS SrbijaNikolas tokom posete Crnoj Gori

"Telegraf" piše da "Mućke" u Crnoj Gori imaju status "televizijske institucije", a i dan-danas se repriziraju. Replike poput "Sledeće godine u ovo vreme bićemo milioneri" ušle su u svakodnevni govor. U Podgorici postoji i popularan bar koji nosi naziv po omiljenom pabu braće Troter - "Ragina glava", dok u Nikšiću postoji restoran pod imenom "Del Boj".

- Devedesete su bile veoma teške za balkanske zemlje. Moj otac je kući dolazio sa platom kojom jedva da je mogao da kupi žvaku. Na Del Boja smo gledali kao na jednog od nas, stalno je pokušavao nešto da kupi i proda, nekako da zaradi. Čak i u teškim vremenima zadržao je pozitivan stav - rekla je crnogorska novinarka Jelena Gardović, dok jedan od stalnih mušterija podgoričke "Ragine glave" kaže da sve epizode "Mućki" odgleda makar jednom godišnje.

Foto: Profimedia / RAS Srbija

- Kada je serija nastala, u Britaniji je postojala tek šačica ljudi koji su živeli poput Del Boja. Ali, u Crnoj Gori 90 odsto stanovništa živi tako. Moj otac je devedesetih bio Del Boj. Ako danas odete na pijacu, videćete Del Boja i Rodnija kako prodaju iz gepeka automobila.

 

]]>
Wed, 15 Feb 2017 10:14:26 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/390677/britanci-se-pitaju-zasto-su-del-boj-i-rodni-ovde-narodni-heroji.html
Zbog čega svi fanovi Toma Hardyja treba da gledaju seriju Taboo http://www.pressonline.rs/zabava/TV/390454/zbog-cega-svi-fanovi-toma-hardyja-treba-da-gledaju-seriju-taboo.html Nama je sasvim dovoljno što je u pitanju Hardy kao glavni glumac u nečemu što se opisuje kao nesvakidašnja drama i misterija. ]]> foto: elle.rs

Nakon veoma uspešne nove sezone, koju je otvorila naširoko hvaljena serija Westworld, HBO i u novoj 2017. želi pokrenuti naše naše moždane vijuge i to putem nove drugačije i mistične serije. U pitaju je serija pod nazivom Taboo, koja je puna zavera, prevara, okultnih sila i, naravno, Toma Hardyja s koga, čak i kada je blatnjav i krvav, ne možete da skinete pogled. 

Iza nove HBO miniserije Taboo kriju se impresivna imena filmske industrije. 

Poznati glumac Tom Hardy na novom projektu udružio je snage sa svojim ocem Edwardom Chipsom Hardyjem te kreirao jedan mistični i okrutni London početkom 19. veka. Uz Hardy duo, na seriji su sarađivali Steven Knight i Ridley Scott u ulozi izvršnog producenta, a rezultat će vas prikovati uz ekran. Pogotovo ukoliko ste veliki obožavatelj Toma Hardyja. 

Popularni glumac tumači glavnog lika, davno izgubljenog Jamesa Delanyja, koji se iz Afrike u London vraća nepovratno promenjen. Kako je dugo smatran mrtvim, njegov iznenadni dolazak izazvao je pravi šok, posebno iz razloga jer upravo on nasleđuje očevo brodsko carstvo i jedan poseban komad zemlje za koji su zainteresovani veliki igrači – britanska Kruna, američki predsednik i beskrupulozna istočnoindijska kompanija. 

U bitci za novac i prevlast, James upada u opasan vrtlog zavera i nasilja, u kome na kocki više nije samo njegovo nasleđe, već i njegov život. No, James je spreman da uzvrati. I to oružjem kakvo njegovi neprijatelji ne mogu ni zamisliti. 

Poput uspešnog Westworlda i Taboo je serija koja ne igra na prvu kartu, već se svakom novom epizodom otkriva deo po deo, a gledalac postavlja sve više i više pitanja. 

Ipak, za razliku od Westworlda, koji sva pitanja stavlja u jedan obruč, koji će se otvoriti tek pred sam kraj, Taboo pruža nekoliko sitnih odgovora, koji su sasvim dovoljni u borbi protiv frustracije izazvane neznanjem. 

U ovoj nesvakidašnjoj seriji čeka vas jedan prljav, blatnjav, nasilan i bezdušan London u kome su žrtve samo broj, a njihove ubice uokolo hodaju krvave, ne pokušavajući da sakriju svoje grehe. 

Oko Jamesa (Hardyja) kruže brojne glasine, od toga da je zapravo duh, izaslanik đavola, preko priče da jede ljudsko meso. Niko za to nema dokaza, ali svi znaju jedno – on je veoma opasan lik koga se treba kloniti po svaku cenu. 

I gledalac, koji ipak zna nešto više od Jamesu, svjestan je njegove nasilne, mračne i okultne strane (a svakom epizodom ta strana dolazi sve više do izražaja), no ipak za njega navija u svakom minutu.

Razlog za to leži u fantastičnom Tomu Hardyju, koji je svojim maestralnim izvođenjem ostvario jednu zastrašujuću i zahtevnu ulogu oko koje se zapravo vrti ćitava serija. 

U svakom trenutku ste potpuno svesni kako je James toliko mračan lik da u tom mraku ništa ne možete videti, ali i dalje prema njemu osećate empatiju, želite da uspe u svom naumu.

Čak i ako to znači da će nekoga rasporiti, a potpuno mu verujete i dok se bavi okultnim ritualima. Upravo ta kontradiktornost je ono što vas tera da nestrpljivo iščekujete novu epizodu. Da li James ispod tog opasnog i mračnog oklopa, skriva brižnu i toplu osobu ili neoprana krv njegovih protivnika pokriva nezamislivu zlobu, pitanje je koje se provlači kroz sve epizode. A čini se da je odgovor daleko.

Taboo je poput šahovske igre u kojoj je svaki potez dobro promišljen, jer sa sobom vuče ogromne posledice. Dio tih pijuna upoznajemo, no kolika je stvarna moć kralja i kraljice tek treba da otkrijemo.

Ako ste ljubitelj mističnih serija, koje svoje glavne adute otkrivaju tek pri posljednjim potezima, onda Taboo morate uvrstiti na svoju must see listu. Ako ste strastveni obožavatelj lika i dela Toma Hardyja, onda znate što je prva stvar koju morate da uradite – upoznate Jamesa Delanyja.

]]>
Fri, 10 Feb 2017 13:08:31 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/390454/zbog-cega-svi-fanovi-toma-hardyja-treba-da-gledaju-seriju-taboo.html
Ispunilo se još jedno proročanstvo Simpsonovih http://www.pressonline.rs/zabava/TV/390095/ispunilo-se-jos-jedno-prorocanstvo-simpsonovih.html Predvideli su dolazak Donalda Trampa na vlast, smrt gorile Harambea i skandal sa konjskim mesom. Sada se ispunilo još jedno njihovo proročanstvo – nastup Lejdi Gage na Superboulu. ]]> foto: b92.net

Tridesetogodišnja pevačica izvela je nastup od 13 minuta na poluvremenu Superboula koji neodoljivo podseća na epizodu iz 2012. u kojoj se pojavljuje Lejdi Gaga.

 

 

Stvarna Gaga, kao što je i obećala, nije slala eksplicitne političke poruke svojim nastupom, iako je sve vreme glasan protivnik Donalda Trampa. Ipak, “između redova” mogla se videti njena podrška LGBT zajednici.

 

 

]]>
Mon, 6 Feb 2017 14:26:50 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/390095/ispunilo-se-jos-jedno-prorocanstvo-simpsonovih.html
Preminula zvezda popularne kriminalističke serije http://www.pressonline.rs/zabava/TV/389788/preminula-zvezda-popularne-kriminalisticke-serije.html Kako prenose svetski mediji, glumac Frenk Pelegrino preminuo je u utorak u Njujorku od raka pluća. ]]> foto: kurir.rs

Pelegrino se proslavio ulogom FBI agenta Frenka Kjubitosa u krimi seriji "Porodica Soprano". Fanovi ga znaju kao jednog od glavnih oponenata Tonija Soprana. Njegova misija je bila da uhvati ozloglašenog narko bosa, kojeg je tumačio pokojni Džejms Gandolfini.

Pelegrino je imao još zapaženih uloga, mahom u kriminalističkim filmovima, poput komičnog "Plavookog Mikija" i čevenog Skorsezeovog ostvarenja, "Dobri momci".

 

 

Osim glume, bavio se i ugostiteljstvom. Bio je suvlasnik popularnog italijanskog restorana "Rao's" u Njujorku, u koji su rado svraćale poznate ličnosti poput Džeka Nikolsona, pomenutog Skorsezea i Leonarda Dikaprija. Restoran će, prenose mediji, biti zatvoren na nekoliko dana zbog glumčeve smrti.

 

 

 

]]>
Wed, 1 Feb 2017 14:07:22 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/389788/preminula-zvezda-popularne-kriminalisticke-serije.html
Detalj u "Štreberima" koji vam je možda promakao http://www.pressonline.rs/zabava/TV/389782/detalj-u-streberima-koji-vam-je-mozda-promakao.html Jedna od trenutno najpopularnijih serija, "Štreberi", toliko nas je tokom godina "uvukla" u svoju priču da bi u usred noći znali sve karakteristike Šeldona, Leonarda i ostatka ekipe. ]]> foto: b92.net

Ali, čak i ako ste uvereni kako upravo vi zaslužujete titulu najvećeg fana ove serije, možda vam sve vreme promiče jedan očigledan detalj i to, ni više ni manje, povezan uz jednog od glavnih likova. 

Naime, Leonard Hofstadter kroz sve epizode nosi naočare, ali na njima nedostaje jedna bitna stvar - one nemaju stakla. 

Celu stvar su "razotkrili" novinari Build Series kada su pitali glumca da li je to zaista tačno, a on se nije ni trudio da opovrgne sve. 

"Čoveče. Pokvarili ste magiju", odgovorio im je kroz smeh. 

Ali, početna ideja tvoraca serije je bila da Leonard uopšte ne nosi naočare, ali je glumac sve iznenada promenio. Naime, pripreme za prvu epizodu trajale su nedelju i po dana, a Džoni Galecki, koji u stvarnom životu nosi naočare ih je nosio i na svim probama. Čak ni kada je počelo snimanje nije ih skinuo, a iznenađeni producenti su ga pitali zar ih neće skinuti. 

"Odgovorio sam im kako želim da Leonard nosi naočare", ispričao je glumac. 

Ali, naočare su zbog refleksije smetale tokom snimanja pa je Džoni prešao na sočiva, ali je okvire naočara ostavio kao zaštitni Leonardov znak.

 

 

 

]]>
Wed, 1 Feb 2017 13:48:59 +0100 TV http://www.pressonline.rs/zabava/TV/389782/detalj-u-streberima-koji-vam-je-mozda-promakao.html