Svaki znak zodijaka ima nešto po čemu se izdvaja. Ovnovi imaju najveći autoritet, Rakovi su stvoreni za brigu o drugima. Ali ima i onih koji se izdvajaju po inteligenciji.

To su dva znaka - Vodolija i Škorpija, tako barem kažu astrolozi. A kažu i da su baš ova dva znaka izabrali za najpametnije iz sasvim različitih razloga.

Vodolija je, recimo, nedostižna u polju analitičke inteligencije, koja se meri baš IQ testovima. Škorpije, s druge strane, imaju sasvim drugu vrstu inteligencije - oni su najbolji u realnim procenama ukupne slike.

via GIPHY

Nil Krebtri, astrolog u Mejo školi astrologije, kaže da se Vodolije i Škorpije definitivno izdvajaju kada govorimo o inteligenciji.

 

 

Pročitajte još  

To ne znači da su ostali znakovi glupi, već da se izdvajaju po nekoj drugoj vrsti inteligencije - recimo, Rakovi i Ribe imaju najveći stepen emotivne inteligencije, odnosno, najuspešnije prepoznaju svoja i tuđa osećanja. S druge strane, zemljani znakovi - Bik, Devica i Jarac, imaju najveći nivo praktične inteligencije, dok vatreni znaci imaju najjaču intuiciju, zbog čega su najbolji kada treba preuzeti rizik i inicijativu.