Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 08. 2007.  - Autor: B. P.

RAT OKO "BATE"

Saša Milošević i Zoran Marjanović, autori folk hita "Bato, bre", zabranili pevačici Indi da snimi ovu pesmu kojom se proslavila

S
S

Ni kriva, ni ružna... Indi

Na adresu "Grand produkcije" i jedne od njenih trenutno najpopularnijih pevačica Indire Aradinović Indi, ovih dana stiglo je zvanično obaveštenje iz SOKOJ-a u kome se kaže da su autori pesme "Bato bre", tesktopisac Saša Milošević i kompozitor aranžer Zoran Marjanović, u skladu sa Zakonom o autorskim pravima, zabranili mladoj zvezdi da ovo muzičko delo snimi i umnoži na svom novom CD-u.

Od zabrane je izuzeta diskografska kuća koja "Batu", bez ikakvih sankcija, može uvrstiti na nosač zvuka "Grand festival". Zabrana nije stavljena na emitovanje tako da TV, radio i ostali elektronski mediji i dalje mogu da je eksploatišu bez ikakvih zakonskih konsekvenci.

A

Od SOKOJ-a zaradili 500 dinara!

Pesma "Bato, bre", osim u Srbiji i bivšoj SFRJ, može se čuti i u Grčkoj o čemu svedoče mnogobrojni domaći turisti koji su se ovog leta brčkali na Egejskom moru, posebno na Halkidikiju. O slušanju u kafanama, restoranima i diskotekama, na mobilnim telefonima, izlišno je i govoriti - kaže Milošević, i dodaje: - Da smo u normalnoj zemlji, autori bi bili bogati ljudi. Po poslednjem izveštaju SOKOJ-a ja sam na ime malih autorskih prava (emitovanje na radio i TV stanicama, u kafanama, na internetu, preko mobilnih telefona itd) dobio "čak" 500 din! Rešen sam da stvar oko "Bate" isteram do kraja. To je divovski posao, ali ću istrajati. Svaku radio, TV stanicu i internet sajt za koji utvrdim da su ekspolatisali " Batu" a za to nisu dostavili " kosuljiću" SOKOJ-u goniću sudskim putem, i neka budu ubeđeni da ću naplatiti svoj rad.

- Pre izvesnog vremena u jednoj emisiji, snimanoj negde na Crngorskom primorju, Indi je puna sebe pričala o tome kako je "Bata" megahit, kako puni diskoteke, da bi na pitanje voditelja o novom projektu počela da priča o nekim novim autorima - kaže za Press Saša Milošević, i dodaje:

- Zorana i mene, koji smo je uprkos svim pevačkim nedostacima podigli na pijedestal na koji mnogi daleko kvalitetniji pevači nisu uspeli da stignu, podvela je pod termin "stara ekipa" kao da smo mafijaši i uličari sa Karaburme.

Na naše pitanje da li su pevači uopšte u obavezi da reklamiraju autore ako im već plate pesmu, Saša kaže:

- Plate oni i gaće, pa na sva zvona pričaju o kreatorima. Spomenu i kućne pomoćnice i vozače i jebače, samo "zaborave" da kažu imena ljudi koji su im dali ono od čega žive. Šta znači priča "platio sam pesmu, pa sad mogu da radim šta hoću?! Po toj logici i gazde mogu da kažu: "Platio sam pevačici nastup, sad mogu da gasim cigarete po njoj". To je džiberska politika - kaže ogorčeno Milošević.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage