Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 10. 2007.

Sandra Mitrović iz Crne Gore - prva Mis slovenskih zemalja

Sandra Mitrović iz Crne Gore proglašena je u subotu uveče za prvu mis slovenskih zemalja, na ceremoniji koja je održana u beogradskom Sava centru, kao završni deo sedmodnevne humanitarne manifestacije "Slovenska lepota".

Za prvu pratilju proglašena je Biljana Georgijevska iz Makedonije, titulu druge pratilje ponela je Petrova Miglena Rumenova iz Bugarske, a Jovana Mihajlović iz Srbije je postala mis fotogeničnosti. Sandra Mitrović rekla je Beti posle ceremonije da joj je 13 srećan broj, s obzirom da se na bini predstavila pod tim rednim brojem.

Predstavnice 13 slovenskih zemalja, ukupno 38 devojaka, nosile su bele venčanice sa etno motivima, a jedna devojka - Tanja Miloš iz Hrvatske - nosila je crvenu venčanicu, i to, kako je rekla Beti, po sopstvenoj želji.

U takmičenju, koje bi, po zamisli organizatora, trebalo da se održava svake godine u drugoj zemlji, učestvovale su devojke iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rusije, Ukrajine i Belorusije.

Dok su scenografija i predstavljanje devojka bili na vrlo visokom nivou, samo proglašenje nije odavalo utisak dobre organizacije. U organizaciji izbora za mis Beti je rečeno da se to dogodilo zbog uklapanja u dužinu televizijskog snimka, koji će biti emitovan na TV Pink.

Izostao je tradicionalni element izbora za mis - imenovanje devojaka koje su ušle u drugi krug, a imena dobitnica titula čitana su iz koverti, na bini.

U žurbi su čak pobrkani pokloni koji su otišli dobitnicama titula, a jedan član sedmočlanog stručnog žirija, Saša Ćurčić, nije se pojavio na ceremoniji, pa nije ni glasao, rečeno je Beti u organizaciji.

Kasting je organizovala bivša manekenka Katarina Rebrača, osnivač istoimenog dobrotvornog fonda, a iza same manifestacije stoji fondacija "Slovenska lepota".

Izborom za mis završava se manifestacija "Slovenska lepota" koja je počela 22. oktobra i obuhvatila modne revije sa etno art i klasičnim modelima, izložbe ikona i kostima, prodajnu izložbu suvenira, baletske i foklorne predstave, kulinarske degustacije, predavanja i nastupe di-džejeva iz slovenskih zemalja.

Sav prihod od "Slovenske lepote" namenjen je za nabavku kombija sa mamografom, aparatom za rano otkrivanje raka dojke koji će kružiti po Srbiji i omogućavati pregled ženama starijim od 20 godina.

Izvor: BETA

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage