Advertisement
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 10. 2007.

Sandra Mitrović iz Crne Gore - prva Mis slovenskih zemalja

Sandra Mitrović iz Crne Gore proglašena je u subotu uveče za prvu mis slovenskih zemalja, na ceremoniji koja je održana u beogradskom Sava centru, kao završni deo sedmodnevne humanitarne manifestacije "Slovenska lepota".

Za prvu pratilju proglašena je Biljana Georgijevska iz Makedonije, titulu druge pratilje ponela je Petrova Miglena Rumenova iz Bugarske, a Jovana Mihajlović iz Srbije je postala mis fotogeničnosti. Sandra Mitrović rekla je Beti posle ceremonije da joj je 13 srećan broj, s obzirom da se na bini predstavila pod tim rednim brojem.

Predstavnice 13 slovenskih zemalja, ukupno 38 devojaka, nosile su bele venčanice sa etno motivima, a jedna devojka - Tanja Miloš iz Hrvatske - nosila je crvenu venčanicu, i to, kako je rekla Beti, po sopstvenoj želji.

U takmičenju, koje bi, po zamisli organizatora, trebalo da se održava svake godine u drugoj zemlji, učestvovale su devojke iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rusije, Ukrajine i Belorusije.

Dok su scenografija i predstavljanje devojka bili na vrlo visokom nivou, samo proglašenje nije odavalo utisak dobre organizacije. U organizaciji izbora za mis Beti je rečeno da se to dogodilo zbog uklapanja u dužinu televizijskog snimka, koji će biti emitovan na TV Pink.

Izostao je tradicionalni element izbora za mis - imenovanje devojaka koje su ušle u drugi krug, a imena dobitnica titula čitana su iz koverti, na bini.

U žurbi su čak pobrkani pokloni koji su otišli dobitnicama titula, a jedan član sedmočlanog stručnog žirija, Saša Ćurčić, nije se pojavio na ceremoniji, pa nije ni glasao, rečeno je Beti u organizaciji.

Kasting je organizovala bivša manekenka Katarina Rebrača, osnivač istoimenog dobrotvornog fonda, a iza same manifestacije stoji fondacija "Slovenska lepota".

Izborom za mis završava se manifestacija "Slovenska lepota" koja je počela 22. oktobra i obuhvatila modne revije sa etno art i klasičnim modelima, izložbe ikona i kostima, prodajnu izložbu suvenira, baletske i foklorne predstave, kulinarske degustacije, predavanja i nastupe di-džejeva iz slovenskih zemalja.

Sav prihod od "Slovenske lepote" namenjen je za nabavku kombija sa mamografom, aparatom za rano otkrivanje raka dojke koji će kružiti po Srbiji i omogućavati pregled ženama starijim od 20 godina.

Izvor: BETA

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Da li bi Srbija danas bila bolje mesto za život da je Đinđić živ!?

Siguran sam da bi!

Naravno da ne, bilo bi gore!

Bilo bi apsolutno isto!

Rezultati

Facebook