Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
s

PILETINA S PRAZILUKOM
sastojci (za 4 osobe)
600 g piletine
kašičica mlevene crvene paprike
40 g maslaca
700 g praziluka
150 ml belog vina
100 ml kiselog mleka
kašika "začina C"
NAČIN PRIPREME
Piletinu i praziluk iseckajte, pa propržite na maslacu. Dodajte mlevenu crvenu papriku i zalijte sa 100 ml tople vode. Dodajte "začin C" i nastavite da dinstate na laganoj vatri podlivajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju dodajte kiselo mleko. Poslužite uz pire krompir.
s

JOGURT S DŽEMOM OD BOROVNICE
Sastojci (za 4 osobe)
800 ml jogurta
4 kašike džema od borovnice
50 ml vode
2 kašike ruma
listići mente
NAČIN PRIPREME
Džem pomešajte s vodom, pa ga prokuvajte. Maknite sa šporeta, dodajte rum, pa ohladite. Jogurt rasporedite u četiri visoke staklene čaše. U svaku čašu dodajte po kašiku ohlađenog džema. Ukrasite listićima mente i poslužite rashlađeno.Prijatno!
Nema komentara.