Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 12. 2006.

RECEPTI

Piletina s prazilukom i Jogurt s džemom od borovnice

s
s

PILETINA S PRAZILUKOM

sastojci (za 4 osobe)
600 g piletine
kašičica mlevene crvene paprike
40 g maslaca
700 g praziluka
150 ml belog vina
100 ml kiselog mleka
kašika "začina C"

NAČIN PRIPREME
Piletinu i praziluk iseckajte, pa propržite na maslacu. Dodajte mlevenu crvenu papriku i zalijte sa 100 ml tople vode. Dodajte "začin C" i nastavite da dinstate na laganoj vatri podlivajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju dodajte kiselo mleko. Poslužite uz pire krompir.

s
s

JOGURT S DŽEMOM OD BOROVNICE

Sastojci (za 4 osobe)
800 ml jogurta
4 kašike džema od borovnice
50 ml vode
2 kašike ruma
listići mente

NAČIN PRIPREME
Džem pomešajte s vodom, pa ga prokuvajte. Maknite sa šporeta, dodajte rum, pa ohladite. Jogurt rasporedite u četiri visoke staklene čaše. U svaku čašu dodajte po kašiku ohlađenog džema. Ukrasite listićima mente i poslužite rashlađeno.Prijatno!

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage