Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 09. 2017.

PROTUMAČITE IH: Šta nam to poručuju snovi koje svi često sanjamo!?

Generalno govoreći, snovi odražavaju ono što nam se dešava na javi. Simboli u snu mogu da utiču na naš život, jer predstavljaju važne slike našeg unutrašnjeg sveta.

PROTUMAČITE IH: Šta nam to poručuju snovi koje svi često sanjamo!?

foto;zenablic.rs

Tumačenjem snova možemo naučiti više o tome ko smo mi, zapravo. Dok sanjamo, naše misli i osećanja su nezaštićeni, i mnoge stvari koje na javi ne možemo da iskažemo ili se plašimo, pojavljuju nam se u snu.

SANJATE DA LETITE: Ovo su uobičajeni snovi i govore o našem samopouzdanju. Ključni trenutak je kada se u snu odlepimo od zemlje. U trenutku kada to učinimo, osvojili smo svoje granice. Letenje ne spada u normalne ljudske sposobnosti, zato, kad letimo, prepoznajemo sopstveni osećaj moći, ili, pak, njen nedostatak.

HRANA: Kad sanjamo hranu, to govori o našim neispunjenim željama. Ako nismo zadovoljni životom, pokušaćemo u snu da zadovoljimo apetit. Svaka vrsta hrane može imati posebno značenje, koje određuje uglavnom boja i oblik hrane. Orah, na primer, predstavlja naše mentalne sposobnosti, dok mango obično znači požudu.

BEŽITE OD NEKOG: Ovo govori o tome da se nalazite u stanju napetosti i straha, zato što ste ranjivi. Neko ili nešto preti da vas fizički ugrozi i zato morate da bežite. Način na koji bežite odražava način na koji izlazite na kraj sa pritiskom i stresom u budnom stanju. Ako vas neko u snu juri, to može da znači i da pokušavate da izbegnete konfrontaciju.

MISTIČNI PREDMETI: Predmeti kao što su krst, jednorog, plemensko božanstvo... u snu znači da osećate neku duhovnu prazninu, ili da težite ka većoj moći. Ovaj predmet ste postavili u san kako bi vas podsetio da potražite dublje značenje. Verovatno u vašem životu postoji nešto što se od vas krije. Vi to u u snu osećate i dajete mu posebno značenje. To činite zato što shvatate da to nešto ima moć nad vama.

NAGI U SNU: Ako sanjate da ste goli, to može imati različita značenja u zavisnosti od životne situacije u kojoj se nalazite. Odeća uvek simboliše prećutkivanje, skrivanje,  zato što je čovek jedina životnja koja se krije ispod odeće. Ako su svi oko vas obučeni, a vi goli, to znači da ste ranjivi i da imate potrebu da vas drugi prihvate.

Golotinja u snu takođe može značiti da krijete nešto o sebi i da se plašite da će drugi otkriti šta je to. Međutim, s druge strane, može značiti i da nemate šta da krijete od drugih, i da samo želite da budete u centru pažnje.

ŽIVOTINJE: Životinje u snu imaju specifično značenje u zavisnosti od toga koja životinja je u pitanju. Generalno, životinja predstavlja ili deo vaše ličnosti, ili vaše strahove i nade. Ako sanjate neku divlju životinju, to verovatno ima veze sa neukroćenim podsvesnim delom vaše ličnosti. Ako je reč o domaćoj životinji, onda je reč o vašoj ukroćenoj svesti, ili o nekoj posebnoj životinji koja ima posebno mesto u vašem životu.

Mnoge kulture kažu da životinja u snu predstavlja našeg duha zaštitnika - životinju na koju naša ličnost najviše liči. Ako ta životinja govori u snu, onda predstavlja skriveno znanje do koga se ne može doći konvencionalnim putem.

Izvor: zena.blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage