Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 05. 2018.

Da li znate koja je razlika izmedju hidrantne i hidratantne kreme?

Posle zime vašoj koži je potrebna hidratacija. Koju kremu ćete izabrati, zavisi od vas i vašeg kozmetičara ili dermatologa. Međutim, ako vam neko od njih preporuči hidirantnu kremu, znajte da nema pojma, barem kada je jezik u pitanju.

Da li znate koja je razlika izmedju hidrantne i hidratantne kreme?

Foto:mondo.rs

Jedino će hidratantna krema pružiti vašoj koži dodatnu vlažnost, potrebnu nakon zime i vetrovitog vremena, ali i nakon sunčanja.

Hidrantna krema ne može da vam pomogne jer - ne postoji! Hidrantno je ono što ima veze sa hidrantom, uličnim priključkom na vodovodnu mrežu, objašnjeno je na sajtu Jezikofil.

Hidrant služi i da se iz njega uzima voda za polivanje ulica i gašenje požara, ali i da kuce... znate šta.

Dakle, ako vam je koža suva, ili se pakujete za more, kupite hidratantnu kremu i ne brinite. Hidrantnu neka koriste oni koji nisu pročitali ovaj tekst.

Izvor: mondo.rs

Tagovi

Komentari (2)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [19.06. 2014., 15:07]

glupost

Osnov reči i hidrant i hidrirati je 'hidro' što znači voda.Apsolutno je primenljiv izraz hidrantna krema, što znači vlažna a ne od krema od hidranta. Kad nepismeni uče pravopisu!!!

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous [neregistrovani]
 [18.06. 2014., 11:26]

Neubedljivo

I ja sam dugo razmisljala o toj jezickoj nedoumici ali mi i dalje nije jasno. Da li se koza hidrira ili hidratira? Koja jezicka promena je ovde?

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage