Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 01. 2018.

Otkrivamo vam tajnu dobre kafe...

Da bi kafa bila ukusna nije dovoljan ni luksuzni aparati ni najskupljia zrna, već nešto sasvim drugo…

Otkrivamo vam tajnu dobre kafe...

Foto.superzena

Najnovija studija britanskog Univerziteta Bat pokazala je da najveću ulogu u savršenom ukusu vašeg napitka ima voda.

Naime, hemičar Kristofer Hendon je analizirao tačan sastav kafe koju je prethodno dao volonterima na testiranje.

Čak i kada se koristi ista sorta i zrna, kafa može imati potpuno drugačiji ukus ako se skuva u različitim vodama iz slavine.

 

Najbolji ukus kafe postiže se uz relativno tvrdu vodu koja ima veći udeo magnezijumovih jona i podstiče na otpuštanje aroma iz zrna.

Upravo iz tih razloga ni najskuplja kafa ne bi bila tako ukusna ako se priprema u mekoj vodi.

Izvor: Super žena

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage