Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 12. 2016.

DIŠITE PUNIM PLUĆIMA: Život je previše kratak da biste tolerisali OVIH 20 STVARI

Ne dozvolite sebi da se jednostavno pomirite sa životom. Svaki dan vam se nude različiti zibori. Budite hrabri i rizikujte s izborima koji su drugačiji od onih koje ste do sada pravili, ali ih smatrate ispravnim. Ako vam se čini kao da trčite u mestu, postoji dobra šansa da tolerišete stvari koje ne bi trebalo. Vreme je da ponovo uzmete život u svoje ruke. Život je jednostavno prekratak da biste tolerisali ovih dvadeset stvari.

DIŠITE PUNIM PLUĆIMA: Život je previše kratak da biste tolerisali OVIH 20 STVARI

Foto:B92.net

1. Ljude koji vas spuštaju

Veze i odnosi bi trebalo da vam pomažu i čine vas zadovoljnim i spunjenim, a ne da vas povređuju. Provodite vreme sa ljudima koji su pametni, zanimljivi, aktivni i slično razmišljaju kao i vi, od kojih imate šta d anaučite i uz koj možte da se smejete.

2. Poslovnu atmosferu ili karijeru koju mrzite

Nemojte se pomiriti s prvim ili drugim radnim mestom koje dobijete. Nastavite da tražite. Na kraju - pronaći ćete posao koji zaista volite. Ako zateknete sebe kako teško radite, a ipak uživate u svakom trenutku, nemojte prestati. Na tragu ste nečeg velikog. Težak rad nije težak kad ste koncentrisani na svoju strast.

3. Svoju vlastitu negativnost

Budite svesni svog unutrašnjeg razgovora. U svojoj glavi mi neprestano pričamo sami sa sobom, ali nismo uvek svesni onoga što govorimo sebi i kako to utiče na nas. Počnite da slušate svoje misli. Ako čujete negativne misli, prestanite s njima i zamenite ih pozitivnim.

4. Bespotrebne nesporazume

Recite ono što mislite. Mislite ono što kažete. Govorite jasno. Postavljajte pitanja. Razjasnite stvari sve dok ih ne shvatite.

5. Neorganizovani životni i poslovni prostor

Rasčistite nered. Rešite se stvari koje ne koristite. Praktično organizujte prostor u kojem boravite, živite i radite.

PROČITAJTE JOŠ:

Ima li za ljubimce mesta u raju!?

KRATAK RECEPT ZA SREĆU: U četiri koraka do zadovoljstva!

SLOBODA U PET NIVOA: Sloboda se uči, postiže i dostiže!

6. Svoje kašnjenje

Ustanite 30 minuta ranije kako ne biste morali trčati unaokolo kao bez glave. Tih 30 minuta će vam pomoći da se rešite kazni za prebrzu vožnju, kašnjenja i ostalih nepotrebnih glavobolja.

7. Pritisak uklapanja u gomilu

Često, jedini razlog zašto neki ljudi žele da se uklopite jeste taj da kad jednom to učinite, oni vas mogu ignorisati i nastaviti svojim poslom. Nemojte na to pristati. Vi budite VI, jedina osoba koja i možete biti.

8. Nezdravo telo

Vaše zdravlje je vaš život. Nemojte odustati od njega. Jedite pravilno, vežbajte i redovno pravite psihičku proveru svog stanja.

9. Strah od promene

Život je promena. Svaki dan je drugačiji. Svaki dan ima novi početak i novi završetak. Prigrlite to i učinite od njega najbolje što možete.

10. Samo rad, bez igre

Uživajte i zabavljajte se kad god možete. Ako se smešite, radite nešto ispravno.

11. Ljude ili reklame koje vam daju osećaj da niste dovoljno lepi

Dobar izgled privlači oko. Ali karakter i ličnost privlače srce. Budite ponosni na sebe takvi kakvi jeste. Već ste predivni.

12. Nedovoljno sna

Umoran um je retko produktivan.

13. Ponavljanje uvek istih stvari iznova i iznova

Vi ste zbir svih vaših iskustava. Što više iskusite, vaša životna priča postaje zanimljivija.

14. Osobnu pohlepu

Ne dopustite da vas se pohlepa i varanje dočepaju. Pohlepa će u završnici i pokopati i one najsretnije.

15. Brdo dugova

Živite dobro, ali uvek ispod svojih krajnjih mogućnosti. Ne kupujte stvari koje vam ne trebaju. Prije velikih kupovina uvek prespavajte. Izradite plan vraćanja dugova, a potom štednje i držite se toga.

16. Nepoštenje

Živeti pošten život donosi mir uma, a mir uma je neprocenjiv i tu nema diskusije. Nemojte biti nepošteni niti trpiti nepoštene ljude.

17. Neveru

Intimni odnosi su sveta veza – krug poverenja. Ako obe strane ne razmišljaju na taj način, možda takva veza i nije vredna da se za nju borite.

18. Nesiguran dom

Ako se kod kuće ne osećate sigurno, nikada se nigde nećete ojećati sigurno. Stvorite atmosferu koji se temelji na ljubavi u sigurnom prostoru koje ćete s ponosom nazivati "domom".

19. Nespremnost

Život je nepredvidiv. A postoji velika razlika između straha i nepripremljenosti. Uvek budite spremni.

20. Nedelovanje

Ili ćete nešto preduzeti i stvarati nove prilike ili će neko drugi to učiniti. Ništa ne možete promeniti ili napredovati na bilo koji način, ako samo sedite i razmišljate o tome.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage