Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 02. 2018.  - Autor: Večernje novosti

SVAKODNEVNE STVARI KOJE OTKRIVAJU KOLIKO STE INTELIGENTNI: Oprezne i zabrinute osobe su inteligentnije

Ukoliko je osoba sklona raspravama, svađama i stalno je u nekom sukobu, verovatno nije preterano inteligentna. Oprezne osobe koje su uvek zbog nečega zabrinute, obično imaju visok koeficijent inteligencije.

SVAKODNEVNE STVARI KOJE OTKRIVAJU KOLIKO STE INTELIGENTNI: Oprezne i zabrinute osobe su inteligentnije

Foto:Večernje novosti

Nisu testovi jedini način na koji može da se izmeri inteligencija. Dovoljno je da obratite pažnju na neke svakodnevne sitnice, tvrde američki naučnici.

* Ukoliko je osoba sklona raspravama, svađama i stalno je u nekom sukobu, verovatno nije preterano inteligentna jer bi već odavno shvatila da ne treba da gubi vreme na konflikte.

* I nečiji uspeh u poslu može da vam otkrije mnogo toga, na primer, da li ta osoba efikasno završava radne zadatke, kakve ciljeve ima, da li je spremna da se usavršava i usvaja nova znanja i veštine.

* Ljude koji više pričaju nego što slušaju, treba izbegavati. Toliko uživaju u boji svoga glasa, da ne mogu da prestanu da „melju“. Inteligentni ljudi umeju da saslušaju sagovornika i drže do tuđeg mišljenja, jer na taj način mogu da sagledaju stvari iz nekog drugog ugla.

* Oprezne osobe koje su uvek zbog nečega zabrinute, obično imaju visok koeficijent inteligencije. Oprez i inteligencija spasavali su naše pretke od opasnosti i tokom evolucije su se razvijale istovremeno, ističu naučnici.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage