Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 11. 2017.  - Autor: Telegraf

Evo zašto je dobro što nikad niste naučili da kuvate!

Verovali ili ne, redovno pripremanje ukusnih obroka u sopstvenom domu je veština koja može da vas ubije, a posebno ako ste žena. Što više vremena provodite u kuhinji, to je veća šansa da vas strefi infarkt ili šlog.

Evo zašto je dobro što nikad niste naučili da kuvate!

Foto:Telegraf

Naučnici s Raš univerziteta u Čikagu ovako negativne prognoze objašnjavaju time što žene koje redovno kuvaju ne samo što mnogo vremena provedu u ovoj aktivnosti, već i za pripremu obroka neretko koriste ne baš zdrave namirnice kao što su masnoće, so ili šećer u obilnoj meri.

Ispostavilo se da vredne domaćice koje su prevalile četrdesetu imaju mnogo više zdravstvenih problema, odnosno rastu šanse da obole od metaboličkog sindroma, kombinacije kardiovaskularnih problema, povišenog krvnog pritiska, povišenih masnoća i holesterola u krvi i dijabetesa.

Nema lekara koji vam neće savetovati dobru staru domaću kuhinju, kao najbolji način prevencije gojaznosti, dijabetesa i problema sa srcem. Međutim, naši rezultati na 2700 ispitanica pokazuju da, što više žena vremena provodi u kuhinji, rastu šanse da se razboli – rekao je glavni autor istraživanja, doktor Greg Apelhans i dodao:

- Nismo sigurno kako je to moguće, ali vrlo verovatno je u pitanju to što one spremaju ogromne obroke s dosta nezdravih sastojaka. Zato, treba posavetovati domaćice o tome kako se sprema zdrava hrana.

Ipak, ranija istraživanja su pokazala da su ove dame daleko manje ugrožene od onih koje “kuvaju” polugotova ili gotova jela. Tako da, nemojte da koristite ove rezultate kao izgovor da prestanete da kuvate, već samo obratite pažnju na ono što spremate!

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [16.12. 2014., 02:52]

koji ste vi bolidi

Sami sebi uskacete u usta

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage