Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 03. 2018.  - Autor: novosti.rs

SMEJTE SE "OD SRCA": Smeh je najbolji lek!

Smeh je za svaku boljku najbolji lek, tvrde psiholozi. Potrudite se da svakodnevno pronađete razlog da se smejete "od srca"

SMEJTE SE "OD SRCA": Smeh je najbolji lek!

Foto:novosti.rs

Smeh je za svaku boljku najbolji lek, tvrde psiholozi. Potrudite se da svakodnevno pronađete razlog da se smejete "od srca" i videćete da će vam život biti mnogo lepši, a stvari će početi da se odvijaju u pozitivnom smeru. A, razloga za dobro raspoloženje uvek ima...

* Mala zadovoljstva - Osmehnite se komšijama, ljubaznoj prodavačici ili konobaru, šarmantnom kolegi, prolaznicima i oni će vam uzvratiti osmehom. To će odmah da rastera sumorne misli.

* Gledajte komedije - Kada ste pod stresom ili u depresivnom raspoloženju, posle dobre komedije ćete se osećati opušteno i veselo.

* Lepe uspomene - Kada evocirate uspomene, neka to budu smešne situacije, školski nestašluci, dobar provod ili lepi trenuci iz detinjstva.

* Šalite se na svoj račun - Pokušajte da u svakom problemu pronađete nešto zabavno, našalite se na račun svoje nepsretnosti, viška kilograma ili frizure. Tako ćete lakše prebroditi teške trenutke i prihvatiti svoje mane.

* Vicevi i anegdote - Umesto političkih rasprava, na porodičnim okupljanjima i "sedeljkama" sa prijateljima pričajte anegdote i viceve, prisetite se lepih uspomena. Čak i ako većina prisutnih ima velike probleme ili su hronično umorni od posla, prijaće im da "upiju" makar pola sata pozitivne energije.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage