Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 04. 2018.

NEVEROVATNE ŽIVOTNE SLUČAJNOSTI: Kako je živo blato spasilo Čerčila tuberkoloze?

Malo poznata priča iz života čuvenog britanskog političara neće nikoga ostaviti ravnodušnim, dokazujući da je život pun najneverovatnijih slučajnosti!

NEVEROVATNE ŽIVOTNE SLUČAJNOSTI: Kako je živo blato spasilo Čerčila tuberkoloze?

Foto.newsweek.rs

Interesantna priča potiče iz Škotske kada je siromašni seljak Hju Fleming dok je kopao u njivi začuo jauke i vriske deteta. Ispostavilo se da se usplahiren i preplašen dečak davi u živom blatu, te je seljak pritrčao u pomoć, izbavivši ga iz nevolje. Nakon dva dana, seljaku je neko pokucao na vrata.

– Zdravo, ja sam otac dečaka koga ste spasili, hoću da vam odužim – reče jedan gospodin, pružajući vrećicu zlatnika.

– Ja to ne mogu da primim, pomaganje bližnjem se ne naplaćuje – reče skromno seljak. Uto je nepoznati čovek, za kog se kasnije ispostavilo da je plemić i uticajan čovek, video seljakovog sina u kući:

– Bar ćete mi dozvoliti da pošaljem vašeg sina u najbolje škole, da dobije dobro obrazovanje?

Seljak je prihvatio, pa se njegov sin školovao na najboljim fakultetima i univerzitetima, postavši ugledan lekar. Naime, sinčić seljaka bio je čuveni Aleksandar Fleming, pronalazač penicilina (leka protiv tuberkoloze). Godinama kasnije dečak kome je upravo Flemingov otac spasio život razboleo se od tuberkoloze, a od sigurne smrti spasio ga je baš penicilin.

Muškarac kome su Flemingovi dva puta spasili život prvo kao dečaku, potom kao odraslom čoveku, bio je niko drugi do Vinston Čerčil!

Izvor: newsweek.rs

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [25.04. 2014., 01:33]

trebao je da uzme pare

Bolje da sina nije slao u skole, a i ranije je mogao mirno da gleda svoja posla i spasao bi vise zivota nekgo njegov sin.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage