Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 08. 2012.

Ceca "preskupa" za besplatan nastup kod Dodika

Stranke Milorada Dodika SNSD i Sulejmana Tihića SDA prekršile su Zakon o finansiranju političkih stranaka BiH, zbog nastupa srpske folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović i sarajevskog pevača "lakih nota" Harija Mata Harija na predizbornim skupovima 2010. godine.

Kako pišu sarajevski mediji, Služba za reviziju finansiranja političkih stranaka CIK-a je u svojim najnovijim izveštajima o SNSD i SDA navela da te stranke nisu imale dokaze o plaćanju usluga Svetlane Cece Ražnatović, kao ni Harija Varešanovića i još troje pevača iz BiH.
Zakon predviđa da prilog za stranke ne sme da iznosi više od osam prosečnih neto plata u BiH, što je 2010. bilo oko 6.400 KM (oko 3.200 evra).
Svetlana Ražnatović je besplatno nastupila 28. septembra i 1. oktobra na predizbornim skupovima SNSD-a u Bijeljini i Banjaluci, a u izveštaju revizora navodi se da vrednost usluge prelazi visinu dozvoljenog priloga - imajući u vidu rejting i popularnost srpske folkerke i uobičajenu cenu njenih nastupa.
Novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva došli su do dokumentacije iz koje se vidi da je nastup ove pevačice u okviru sportske manifestacije "Noć šampiona" 2008. godine u Banjaluci koštao 100.000 KM.
SDA je čak na pet predizbornih skupova koristila usluge estradnih umetnika bez naknade, navodi se u revizorskom izvještaju. Kao primer je naveden nastup Varešanovića i još tri pevača na centralnom predizbornom skupu SDA u sarajevskoj Zetri 1. oktobra 2010. Varešanovićev menadžer Senad Rožajac novinarima CIN-a nije želeo da otkrije koliko košta nastup Harija Mata Harija.

Izvor: TANJUG

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage