
Ishrana tokom jeseni
Podeli vest

Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" danas je građanima savetovao da tokom jeseni vode računa o uravnoteženoj ishrani, koriste sezonsko voće i povrće i umereno vežbaju kako bi očuvali energiju i imunitet i sprečili povećanje telesne mase.
Jesen nudi dosta raznovrsnog povrća i voća koje može doprineti pravilnoj i uravnoteženoj ishrani - bundeva, prokelj, kelj, spanać, cvekla, grožđe, jabuke, svu su to namirnice bogate vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima i pomažu očuvanju zdravlja, naveo je Institut.
Kombinacijom povrća ili povrća i voća mogu da se dobiju raznovrsne salate koje bi trebalo da budu sastavni deo obroka. Pored salata, za jedan obrok mogu da se uvedu supe i čorbe od sezonskog povrća, sa ili bez dodatog mesa.
Podeli vest
Povezane vesti


Ove namirnice mogu da vam pomognu da snizite holesterol: Svuda su dostupne

Danas je kraj leta



